Workshops

                

        

 

Sinds 1997 geef ik als hobby ééndags workshops in Teddyberenmaken. 

Dat betekent dat 'n cursist in één dag een eigen replica Teddybeer maakt.

Ik werk met kleine groepen van maximaal 8 personen.

Dit komt de gezelligheid op zo'n dag zeker ten goede. Daarbij wil ik iedere cursist genoeg aandacht kunnen geven om aan het einde van de middag een geweldig mooie Teddybeer mee naar huis te kunnen nemen.

Het maken van een teddybeer kost tijd en inspanning. Maar levert vooral gezelligheid op. Dit betekent dat de workshop 's ochtends om 9.30 uur start met koffie en gebak.

De dag wordt onderbroken voor een heerlijke lunch.

Uiteraard blijft de cursist de hele dag voorzien van thee of koffie en versnaperingen.

De stofkleur en weefdikte kan men eventueel van tevoren al bepalen.

De pakketten zijn reeds voorbewerkt, d.w.z. dat het "machine"genaaide gedeelte al voorbereid is. Dit mede in verband met de totale beschikbare tijd om de beer op één dag in elkaar te zetten.

Ik gebruik hiervoor een speciale driedubbele stiksteek, waardoor de onderdelen stevig en sterk blijven, wanneer ze gevuld worden.

De beer wordt gevuld met zelfbewerkte schapenwol.

De gewrichten van armen, benen en het hoofd worden draaibaar gemaakt middels houten schijven die met bouten en borgmoeren in het lichaam van de beer vastgezet worden.

De glazen (pupil)ogen worden authentiek, met  haakjes vastgezet in het hoofd.

Hiervoor gebruik ik een bepaalde techniek die al vanaf het begin "der Teddyberen" gebruikt wordt.

Als de beer helemaal gevuld en dichtgenaaid is, worden de oren en ogen geplaatst en wordt de neus geborduurd.

Het enige wat nog ontbreekt is een das of strik rondom de nek, die uit verschillende soorten linten gekozen kan worden.

Tenslotte, aan het einde van de middag, kunnen de beren alleen nog maar bewonderd worden, onder het genot van een heerlijk glaasje wijn of ander afscheidsdrankje naar keuze.

En ook deze Teddy's zullen wederom allemaal UNIEK zijn!

Een certificaat voor de waarde ervan wordt bijgeleverd.

 

                

klik op de foto voor een grotere afbeelding

 

Klik op de link "Nieuws" om meer informatie te krijgen over de komende workshops.

-----------------

Er is de mogelijkheid om uit 15 verschillende modellen beren te kiezen en 1 mohair muis:

De kleinste beer is het model UURKE , een beertje van ongeveer 27 cm lengte, gemaakt van viscose, een natuurlijke "berige" stof, of, naar keuze wollen mohair.

De in grootte daarop volgende beer is o.a. de HONEYBEAR. Deze beer is ongeveer 35 cm hoog en wordt gemaakt van wollen mohair.

Een van de andere keuzemogelijkheden is het model RUBYBEAR, één maat groter (ongeveer 42 cm hoog) en flinker dan de "Honeybear", eveneens gemaakt van wollen mohair.

De vierde mogelijkheid is de grootste beer, model GOLIATH.  Deze beer is  ongeveer 55 cm groot en wordt gemaakt van dikkere vachten wollen mohair en eventueel gemeleerde kleuren stof.

BENJAMIN, de babybeer, is ca 38 cm lang en gemaakt van wollen mohair of    kunstzijde/viscose. De typische kenmerken: een breder hoofd, dik buikje en kromme beentjes maken deze beer tot een echte babybeer.

SAMMY is een beertje, daterend uit een latere periode (na 1940).

De CAVEBEAR onderscheidt zich van de andere beren doordat zijn snuit gemaakt is uit hetzelfde materiaal als de voetzolen en binnenkant van de handen.

BEANS is een middelgrote beer, gevuld met wol en gedroogde bonen. Hierdoor is deze beer iets “buigzamer” dan de met wol gevulde beren.

BEANIE is een kleinere uitvoering van BEANS.

En dan de POLARBEAR, een beer zoals je deze “in het wild” aantreft: staande op vier poten en met een dubbele kopschijf voor het rondom bewegen van de kop.

Verder de HAPPYBEAR, een vrolijke beer in de grootte van o.a. de Cavebear, welke geborduurde vingers en tenen heeft.

De  beer LUILAK is een slungelige beer, die ook leuk aangekleed kan worden. De patronen voor een tuinbroek en overgooier worden gratis bijgeleverd.

De STRAWBEARIE teddybeer is een replica uit de jaren 1950-1960. Gemaakt van een  korte katoenen berenstof in een “oude” berenkleur. De beer is 47 cm lang en heeft pupilogen. De vulling bestaat uit stro, die net als de wolvulling, samengeduwd wordt in de onderdelen van de beer. De oren zijn een beetje groter dan die van de andere beren en wat slapper, waardoor ze in verschillende standen gezet kunnen worden. Dit geeft deze beer een “ondeugende” uitstraling. Ook bij deze teddybeer worden de vingers en tenen geborduurd, alleen op een andere manier dan bij de Happybear..

Het  model, de “HARLEKINO” beer, bestaat uit twee kleuren. De beer is 45 cm lang (gemeten zonder muts) en de armen en benen hebben een andere kleur dan de buik en eventueel het hoofd. Hierdoor lijkt de beer op een clown. Hij heeft o.a. beduidend langere voeten met rechte tenen en de mohair achter de ogen wordt gedeeltelijk geverfd in één van de kleuren van de beer. Ook de binnenkant van de oren verschilt van kleur. Een clownsmuts en –kraag worden in bijpassende kleuren meegeleverd. Het model heb ik gebaseerd op een model beer uit 1920.

De naam van de beer PANDABEAR spreekt voor zich. De beer wordt gemaakt van zwarte en witte mohair en rondom de ogen worden zwarte vlekken geschilderd, die  kenmerkend zijn voor een pandabeer. De vingers en tenen worden geborduurd met wit garen.

De maat van MUIS ligt het kortste bij de maat van de Honeybear en Beanie.

 

Hier kunt meer informatie verkrijgen over de gebruikte materialen.

Als u verdere informatie wenst, klik dan hier.

Ik hoop dat ik u mag begroeten bij een van mijn komende workshops.

Indien het wenselijk is wordt er een routebeschrijving gestuurd om het vinden van mijn "Berenhuis" gemakkelijk te maken.


"Liefde betekent: ...... zelf je teddybeer maken !"  Gloria